Uit totaal 23 inzendingen heeft de jury van de Verhalenwedstrijd van het Texelfonds acht verhalen genomineerd. Deze acht schrijvers, van wie de identiteit pas ter plekke bekend wordt gemaakt, lezen hun bijdrage voor op zondagmiddag 15 november in De Buureton. De jury bestaat uit Riet Veenendaal en Kees Dekkers, beiden verbonden aan het blad Leef-Tijd. Dit jaar wordt er voor het eerst onderscheid gemaakt tussen schrijvers die beroepsmatig met teksten bezig zijn en echte amateurs.

Voor de professionals is er één prijs van €100,- beschikbaar (minder in aantal), voor de amateurs drie prijzen van €100,-. Eigenlijk gaat het meer om de eer, want van de winnaars wordt verwacht dat ze het bedrag – via de penningmeester van het Texelfonds - linea recta naar een goed Texels doel overmaken.
Alle 23 verhalen zijn na de verhalenmiddag te lezen op de website van het Texelfonds (www.texelfonds.nl) en worden gebundeld overhandigd aan de Historische Vereniging en Bibliotheek Texel. Ze blijven op deze manier bewaard. De bibliotheek heeft voor alle bezoekers een verrassing in petto om mee naar huis te geven.
Een beperkt aantal toegangskaarten is vanaf dinsdag 3 november gratis verkrijgbaar bij Het Open Boek en in De Buureton. De middag begint om 14.00 uur en is naar verwachting om 16.30 uur afgelopen.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP