In de laatste vergadering van 2022 heeft het Texelfonds vier aanvragen voor Texelse doelen gehonoreerd.

Het grootste bedrag, € 8.000,-,  is voor De Deel, waar iedere week een groeiende groep Texelaars met een niet aangeboren hersenafwijking, geheugenklachten of beginnende dementie bij elkaar komt. De Deel biedt hulp en advies aan deze mensen en hun familie en mantelzorgers en wordt van groot belang voor het welzijn van deze groep geacht. De Deel is een initiatief van Texels Welzijn en er zijn zo’n twaalf vrijwilligers bij betrokken.

Een bijdrage van € 5.000,- gaat naar de Stichting 600 jaar Hoornder kerk. In 2025 is het 600 jaar geleden dat de bouw van het Hoornder kerkje gereed kwam. Een prachtige aanleiding om de rijke historie van dit gebouw te bundelen en uit te geven in een fraai, historisch verantwoord en toegankelijk geschreven boek, vindt de stichting.

Threes Anna krijgt € 800,- voor De Fuik, een film over Sieme Gieles, de laatste fuikenvisser van Texel. “Een portret over de tijd waarin we leven, en vooral ook over het leven zelf. Over de wereld die verandert en het leven dat verandert, en hoe moeilijk het is om al die veranderingen, die steeds sneller gaan, aan te kunnen”, zegt de maakster er zelf over.

De Vriendenkring mag een bijdrage tegemoet zien van € 692,- voor de organisatie van Eenakters op de planken. Samen met andere Texelse toneelspelers verzorgt de Hoornder toneelvereniging twee avonden vol korte toneelstukken: op zaterdag 14 januari in De Bijenkorf in Oosterend en op zaterdag 21 januari in De Waldhoorn in Den Hoorn.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP