Het Texelfonds heeft in de vergadering van vorige maand besloten drie aanvragen te honoreren. De bijdragen komen dit keer allemaal ten goede aan de organisatie van concerten en de promotie van beeldende kunst.

Het grootste bedrag, €1500,-, gaat naar de Stichting voor de Raad voor het Zomerwerk van de Texelse kerken, die sinds jaar en dag klassieke zomeravondconcerten organiseert die op veel belangstelling van Texelaars en toeristen kunnen rekenen. De professionele musici werken vrijwel belangeloos mee en krijgen naast een bescheiden vergoeding alleen een overnachting op het eiland aangeboden.

Artex Kunstenschool krijgt €1000,- voor de organisatie van een Popkorendag op zondag 2 juni. Op die dag geven popkoren uit het hele land een middag lang concerten in Het Glazen Paleis en Question Plaza in Den Burg. De entree is gratis. Verwacht wordt dat zo’n 450 zangers en zangeressen meedoen.

Een bedrag van €800,- ten slotte gaat naar de Stichting Texel CultuurEiland, die jaarlijks kunstroutes langs galerieën, ateliers, expositieruimtes en andere bijzondere locaties op het eiland organiseert. Het bedrag wordt besteed aan veertig nieuwe banners voor aan de weg, die de expositieruimten goed zichtbaar moeten maken.

De drie bijdragen komen uit het fonds *Lof der Zotheid*, een van de deelfondsen van het Texelfonds.

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank: NL75RABO0156730820
Van Lanschot: NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP