Bestuur juli 2019Tijdens onze bestuursvergadering van 19 januari 2019 hebben we twee nieuwe leden welkom geheten. Piet Heijnen en Joop Rommets namen de plaats in van Swier Oosterhuis en Liesbeth Rijk, die volgens rooster aftredend en niet herkiesbaar waren. In goed overleg besloot Ellen Bot in juni (tussentijds) uit het bestuur te stappen. Door drukte in haar werk en privé kon ze te weinig tijd aan het Texelfonds besteden, vond ze zelf. Ze wordt opgevolgd door Peter Reijnders, sinds januari lid van onze Raad van Advies. Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Jan Beijert, secretaris Joke Kuijper, penningmeester Dirk Vinke en Marion Barth. Daarnaast krijgen we op secretarieel vlak sinds kort assistentie van Joke de Boer, de ‘buurvrouw’ in ons pand aan de Abbewaal.

Oprichting Fonds Voortgezet Onderwijs TexelHet Texelfonds heeft er sinds 15 februari 2019 een nieuw Fonds op Naam bij: het Fonds Voortgezet Onderwijs Texel. Het nieuwe fonds ging van start met een vermogen van €180.000,-. Het geld is afkomstig van de Stichting Voortgezet Onderwijs Texel, die in 1992 werd opgericht om het beroepsonderwijs op het eiland te stimuleren. Het rendement van het nieuwe fonds zal worden besteed aan het voortgezet- en beroepsonderwijs op het eiland. De overeenkomst werd ondertekend door Jan-Jacob Rab en Kees Duin namens Stichting Voortgezet Onderwijs Texel en Jan Beijert en Joke Kuijper namens het Texelfonds.

Jaarvergadering 2018Onder grote belangstelling hielden we zaterdag 25 mei onze jaarvergadering. Voorzitter Jan Beijert stond stil bij het overlijden van Bob Bakker, lid van de eerste Raad van Advies, die het Texelfonds bij de oprichting in 2004 ‘een geweldig cadeau voor de Texelse samenleving’ noemde.
Onbetwist hoogtepunt van de vergadering was ‘Ik liek alles wel kwiet, een Texels antwoord op culturele onterving’, een bijdrage van Lodewijk Dros. In een boeiende lezing ging de oud-Texelaar in op de veranderende Texelse samenleving. Onnavolgbaar was de link die Dros daarbij wist te leggen met zijn boek ‘Eiland in de nevel’, waarin hij de wandeling beschrijft die Pieter Kikkert in 1791 over Texel maakte. De uitgave werd mede mogelijk gemaakt door het Texelfonds.

De gecertificeerde jonge bestuurders met de bestuursleden van het Jong Texelfonds Voor de derde keer heeft het Texelfonds een bestuursklas gehouden. De organisatie was in handen van bestuursleden van het Jong Texelfonds, die zelf ooit meededen aan de eerste bestuursklas en daardoor zo enthousiast raakten dat ze in maart 2017 toetraden tot het nieuw opgerichte Jong Texelfonds. De bestuursklas bestond uit drie sessies, waarin zeven geïnteresseerde jongeren de bijzonderheden van besturen kregen uitgelegd. Na afloop was er voor alle deelnemers een certificaat.

Zoals gezegd: het Texelfonds bestaat in 2019 vijftien jaar. We willen dit graag met u vieren op een avond in november. Hoe het programma er precies uit zal zien, kunnen we u nog niet vertellen, maar u mag erop rekenen dat een bezoek zeer de moeite waard zal zijn. We houden u uiteraard op de hoogte!

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank NL75RABO0156730820
Van Lanschot:NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP