In september 2019 bestaat het Texelfonds 15 jaar. Dit heuglijke feit mag niet ongemerkt voorbijgaan. Een werkgroep is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen en plannen voor het feestelijke jubileum, waarover u meer te horen krijgt in de loop van 2019.

Het Jong Texelfonds sponsorde de Ouwe Sunderparty van Young4ever op de Groeneplaats met een bijdrage van € 1.500,=. Dit feest is bedoeld voor jongeren van het voortgezet onderwijs en is gratis toegankelijk. Daarnaast heeft het Jong Texelfonds een bedrag van € 200,= toegekend voor het kerstgala op de OSG De Hogeberg om een extra mooi, muziekrijk kerstgala te vieren. Binnen het bestuur van het Jong Texelfonds zijn een aantal wijzigingen. Drie bestuursleden
Jeffrey Eelman, Robert van der Vlist en Moor de Waal zijn vanwege hun studie verhuisd naar de overkant. Voor hen in de plaats zijn gekomen: Maaike de Graaf (secretaris), Hester Marseille (communicatie en sociale media) en Martin van der Vlist (penningmeester).

Texelfonds Compliment 2018Tijdens de verhalenmiddag op 11 november is het Texelfondscompliment 2018 uitgereikt aan Aron Zeeman. Hij werd gevraagd om filmopnames te maken van de negen verhalenvertellers, zodat de presentaties via de websites van het Texelfondspodium en het Texelfonds bekeken kunnen worden.
Het bestuur van het Texelfonds was unaniem van mening dat het compliment de pas zeventien jarige Aron toekomt. Met zijn eigen tv-programma bereikt Aron zijn publiek via de sociale media met veel succes. Met zijn programma ‘Texel kijken en luisteren’ heeft hij het hart van menig Texelaar gestolen. Hij is met zijn programma overal te vinden. Op locatie, van de VVV Texel tot de supermarkt en vanuit de Lindenboom, doet hij verslag van allerlei evenementen, zoals de Halve Marathon, het verkiezingsdebat, interviews met bekende en minder bekende Texelaars, jong en oud. Een bevlogen jongere met een droom, een doel voor ogen. Het Texelfondscompliment, een cheque ter waarde van € 1.000,-, werd uitgereikt door de voorzitter van het Texelfonds, Jan Beijert.

Onderstaand een link naar het videoverslag van de uitreiking.

Uitreiking Texelfonds compliment 2018

Volgens rooster treden per 31 december 2019 af Swier Oosterhuis, na twee termijnen, en Liesbeth Rijk, na een termijn. Voor deze vacatures worden per 1 januari 2019 benoemd Joop Rommets als bestuurslid fondsenwerving en communicatie en Piet Heijen als algemeen bestuurslid.

SchrijversDe zesde editie van de verhalenmiddag werd gehouden op zondag 11 november in De Buureton, die tot de laatste plaats bezet was. De 27 verhalen werden anoniem aan de jury, bestaande uit Margreet Berndsen, Anja Roubos en Nico Volkers, aangeleverd. Het was een klus om de acht meest boeiende en goed geschreven verhalen uit te kiezen, te meer omdat de kwaliteit van de inzendingen hoog was.
De genomineerde verhalen, die allen door de schrijvers zelf ten gehore werden gebracht waren: Brand in Oosterend, Krista Mirjam Dijkerman; Mijn moedige moeder, Aris Bremer; Gevleugelde Troost, Marius Witte. Ome Dirk Broekhuizen, Gerard Witte; Buitengewoon, Erna Drijver; On de grond, Hillie Vlas; Inburgeren en feesten, Nel Rommets en tot slot De Snelkookpan, Irene Zegers.
De acht schrijvers ontvingen uit handen van Jan Beijert een cheque van € 100,=, die zij aan Texelse initiatieven hebben gedoneerd. Het publiek werd verrast door een negende voordracht door Joop Rommets over Joop van Bockum Maas, herinneringen aan de tweede wereldoorlog op Texel.

Het juryrapport en de verhalen kunt u lezen door onderstaande link aan te klikken.

Texelfonds verhalenbundel 2018

Juryrapport verhalenmiddag 2018

 Videoverslagen van de acht voorgelezen verhalen

Gerard Witte, Dirk Broekhuizen

Krista Mirjam Dijkerman, Brand in Oosterend

Irene Zegers, De snelkookpan

Aris Bremer, Mijn moedige moeder

Hillie Vlas, On de grond

Marius Witte, Gevleugelde troost

Nel Rommets, Inburgeren en feesten

Erna Drijver, Buitengewoon

Uitreiking Texelfonds compliment 2018

 

Texelfonds
Postbus 56
1790 AB Den Burg

Bankrelaties
Rabobank NL75RABO0156730820
Van Lanschot:NL53FVLB0226006638

ANBI

TOP